08 Jun 2020
6 minuten

Wat kost een website?

Het is één van de vragen die wij het vaakst horen: wat kost het om een website te laten maken? Niet vreemd, want het ontwikkelen van een nieuwe website kan best prijzig zijn. Dat komt deels doordat er veel vraag is naar webdevelopers, en deels omdat het maken van een website vaak een tijdsintensief traject is. De vraag wat een website kost is helaas niet zomaar de beantwoorden. Er is namelijk een groot en gevarieerd aanbod webdevelopers op de markt. Deze hanteren ieder hun eigen prijzen. De kosten van een website kunnen hierdoor erg uiteenlopen.

Naast de prijzen die aanbieders hanteren, spelen natuurlijk ook jouw wensen mee. Hoe meer of hoe ingewikkelder de eisen zijn die jij hebt, hoe meer tijd het kost om de website te ontwikkelen. Er zijn dus grofweg twee dingen die de prijs van jouw website bepalen: het tarief van de webdeveloper met wie jij in zee gaat, en jouw wensen.

Wat kost een website: webdevelopers vergelijken

We beginnen bij het kiezen van een webdeveloper. Los van de wensen die jij hebt, bepaalt allereest het tarief van de webdeveloper wat een website kost. En daar zit al behoorlijk veel verschil tussen. Zo zijn er webdevelopers die nog studerend zijn, of pas zijn afgestudeerd, en om ervaring op te doen lage(re) kosten hanteren. Ook zijn er ZZP’ers en bedrijven die bij het bouwen van websites veelal gebruik maken van standaard, reeds bestaande componenten. Daardoor kunnen ze sneller werken en de prijs laag kunnen houden. Daar tegenover staan professionele websitebureaus, die vaak prijziger zijn, maar ook meer te bieden hebben op het gebied van maatwerk en design.

Wat een website kost wordt dus allereerst bepaald door de webdeveloper die jij kiest. Vraag jezelf af of jij ervaring belangrijk vindt, hoe snel je website klaar moet zijn en hoe uniek jouw website moet zijn. Hoeft jouw website niet al binnen een paar dagen af te zijn, of hoef je niet per se een website die qua design en lay-out helemaal uniek is? Dan kan je doorgaans een webdeveloper vinden die goedkoper is. Gemiddeld gezien kan je er vanuit gaan dat een beginnende webdeveloper, of een webdeveloper die gebruik maakt van standaard componenten, gemiddeld 40-70 euro per uur kost. Een professioneel websitebureau is prijziger: een website maken kost daar rond de 90-120 euro per uur.

Wat kost een website: mijn wensen bepalen

Het is inmiddels duidelijk dat de prijzen tussen webdevelopers behoorlijk verschillen. Het is dus verstandig om websitemakers goed te vergelijken. Bij deze vergelijking moeten jouw wensen centraal staan. Door hier kritisch naar te kijken ben je in staat om te sturen in de kosten van jouw nieuwe website. Hoe flexibeler jij bent en hoe simpeler je het houdt, hoe minder je website kost.

Gelukkig betekent dit niet dat je moet inleveren op kwaliteit. Het is heel goed mogelijk om een moderne, nieuwe website te laten maken zonder veel kosten te maken. Ook kan je geld besparen door zelf dingen te doen. Webdevelopers maken niet alleen websites, maar kunnen jou ook helpen bij het schrijven van teksten, selecteren van beeldmateriaal en het onderhoud hiervan. Dit zijn zaken die je met een beetje creativiteit prima zelf kunt doen. Als je daarnaast flexibel bent in de ontwikkelwijze en planning, en je het niet erg vindt als hij gebruik maakt van lay-outs of functionaliteiten die andere websites ook gebruiken, dan is het goed mogelijk om voordelig een nieuwe website te laten maken. Natuurlijk heb je ook bij deze standaardoplossingen nog voldoende ruimte om de website naar jouw smaak in te richten.

Wat kost een website?

De kosten van een website

Wat een website kost wordt dus vrijwel volledig bepaald door jouw wensen en de webdeveloper die je kiest. Benieuwd naar de gemiddelde kosten van een website? Een simpele website die gebruikmaakt van moderne standaarddesigns en oplossingen, kost tussen de 500-1500 euro, afhankelijk van het aantal te maken pagina’s. Voor deze prijs heb je een website die snel werkt, modern oogt en voldoet aan alle eisen. Een professionele website met ingewikkelde functionaliteiten, een uniek design of veel maatwerk componenten kost uiteraard meer. Reken daarbij op een prijs van 5000 euro of meer. Hiervoor krijg je wel een website die volledig op maat naar jouw wensen gemaakt is. De kosten van een website zijn gelukkig prima laag te houden door goed na te denken over wat je wilt, en vervolgens goed te vergelijken. Wij kunnen je hierbij helpen.

Start met vergelijken en vind jouw ideale website bouwer

Via het onafhankelijke platform van Websiterocket.nl vind je de beste webdevelopers in alle prijsklassen. Wij helpen je eenvoudig met het in kaart brengen van jouw wensen. Op basis hiervan ontvang je offertes, en kan je direct de beste webdevelopers gratis en vrijblijvend met elkaar vergelijken. Hiermee bespaar je tijd, maar ook geld. Door te vergelijken ben je namelijk verzekerd van een concurrerende prijs voor jouw nieuwe website. 

Wil je eenvoudig de kosten van jouw nieuwe website vergelijken? Plaats jouw gratis opdracht en bespaar direct!

Plaats gratis jouw opdracht

Vragen of opmerkingen over dit bericht?

Reageer nu

Daniel van Dorst

Ontvang vrijblijvend offertes voor jouw nieuwe website
Vergelijk aanbieders op prijs, kwaliteit en werkwijze
Kies de beste deal. 100% gratis!

Copyright 2020 © Websiterocket.nl