20 Apr 2020
6 minuten

Tips voor een goedkope website

Een goedkope website pronkt steevast bovenaan de wensenlijst van iedere opdrachtgever. En dat is niet gek, want het ontwikkelen van een website kan behoorlijk prijzig zijn. Het uurtarief van een professioneel internetbureau is gemiddeld 90 euro per uur. Met de wetenschap dat een ingewikkelde of uitgebreide website behoorlijk wat tijd kost om te bouwen, kan dit behoorlijk in de papieren lopen. Gelukkig is het goed mogelijk om goedkoop een website te laten maken, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het eindproduct. En het mooiste van dit alles is; jij hebt daar invloed op!

Een goedkope website ontwikkelen: hoe houd ik de prijs laag?

Of jij een goedkope website krijgt hangt niet alleen af van de webdesigner die je kiest. Jouw wensen zijn net zo belangrijk. Dat is fijn, want de meeste factoren die de prijs van een website bepalen kan jij daardoor zelf beïnvloeden.

1. Standaardisatie

De eerste factor die de prijs van een website beïnvloed is standaardisatie. Webdevelopers kunnen een website goedkoop maken, omdat zij gebruik maken van standaard oplossingen. Dit houdt in dat ze standaard designs, layouts en oplossingen gebruiken om snel en veilig een website te maken. Je kan je voorstellen dat dit minder tijd kost dan wanneer ze dit volledig op maat moeten maken. Een bijkomend voordeel is dat alle gebruikte attributen eenvoudig op elkaar aansluiten, en vaak al volop getest zijn in de praktijk. Hierdoor staat er binnen een kort tijdsbestek een goedwerkende website.

Dit geldt ook voor de functionaliteiten van jouw nieuwe website. Iedere website bevat wel een homepage, een aantal tekstpagina’s en een formulier. Deze functies zijn hierdoor eenvoudig toe te voegen aan jouw website. Wil je een hypermodern reserveringssysteem, voorzien van automatisch koppelingen met externe partijen? Dan gaat daar natuurlijk meer maatwerk, en dus meer tijd in zitten. Als je een goedkope website wilt, kan je dus het beste gebruik maken van standaard functionaliteiten en een standaard design.

2. Voorspelbaarheid

Een andere factor die meespeelt is voorspelbaarheid. Een website wordt vaak duur(der) omdat er gaandeweg het project een hoop nieuwe wensen bijkomen. Spreek voor de start van jouw opdracht daarom duidelijk af met de webdeveloper wat je gedaan wilt hebben, en tegen welke prijs. Leg deze afpsraken vast op papier. Hierdoor kan hier geen onduidelijkheid over ontstaan gedurende het ontwikkeltraject. Eventuele nieuwe ideeën die tijdens het ontwikkelproces ontstaan kan je vaak ook na de realisatie van je website nog toevoegen.

3. Jouw bijdrage

Ook jouw eigen inbreng speelt mee. Heb je tijd om zelf teksten te schrijven, beeldmateriaal te maken of na te denken over de indeling van jouw website? Mooi! Dit zijn allemaal taken je zelf kan uitvoeren, en waarmee je jouw website goedkoper maakt. Let er hierbij wel op dat de inhoud van jouw website voor een belangrijk deel bijdraagt aan jouw online succes. Het is belangrijk dat teksten prettiger leesbaar zijn en een goede samenhang hebben met het gekozen design en beeldgebruik. Is schrijven niet jouw sterkste kant? Kijk dan ook eens in je eigen netwerk of er iemand is die je hierbij kan ondersteunen.

Goedkope website

Het geheim zit in de eenvoud

Conclusie? Een goedkope website is vooral een simpele website. In positieve zin. Wees kritisch op de functionaliteiten die je echt nodig hebt. Stem met de webdeveloper af wat eenvoudig te realiseren is, en wat meer tijd kost. Maak duidelijke afspraken over wat je wilt. Maak gebruik van standaard oplossingen, en kijk welke taken je zelf kan uitvoeren. Doe je dit goed, dan heb jij binnen no-time een mooie en betaalbare website.
Nu je weet waar je op moet letten, hoef je alleen nog een webdesigner te vinden die jouw website goedkoop kan maken. Hoe pak je dat aan? Door slim te vergelijken. Dat bied je een hoop voordelen.

Webdevelopers gespecialiseerd in goedkope websites

Het aanbod aan webdevelopers die zich hebben toegelegd op het ontwikkelen van goedkope websites is groot. Door hun ervaring zijn zij in staat om probleemloos en snel een mooie website voor jou te maken. Hun aanpak is standaard, waardoor hun prijzen voorspelbaar zijn. Hierdoor weet jij vooraf waar je aan toe bent, en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Wij helpen je om dit aanbod gratis en snel met elkaar te vergelijken.

Verzeker jezelf van een goedkope website

Websiterocket.nl helpt jou om de beste webdeveloper te vinden die jouw website goedkoop kan maken. Dat werkt simpel. Je geeft eenmalig jouw wensen bij ons op, en wij leggen die voor aan een gevarieerd aanbod aan webdevelopers. Jij ontvangt vervolgens offertes van verschillende aanbieders, die je snel en vrijblijvend met elkaar vergelijkt. Hiermee bespaar je tijd én geld. Door te vergelijken ben je verzekerd van een goedkope website. En dat helemaal gratis!


Wil je een goedkope website laten ontwikkelen? Plaats gratis jouw opdracht en begin met vergelijken!

Plaats gratis jouw opdracht

Vragen of opmerkingen over dit bericht?

Reageer nu

Daniel van Dorst

Ontvang vrijblijvend offertes voor jouw nieuwe website
Vergelijk aanbieders op prijs, kwaliteit en werkwijze
Kies de beste deal. 100% gratis!

Copyright 2021 © Websiterocket.nl